Fotoverslag Storymakers 2017

By in , , , ,
No comments

Storymakers-header

De weergoden waren ons goed gestemd op deze te gekke dag. Dinsdag 21 maart begon met een mooie ochtend waar ook gedurende de dag de zon zich volop liet zien. Iedereen was op tijd uit de veren om in de auto, trein of op de fiets te stappen om op tijd te zijn voor het losbarsten van alweer de derde editie van het Storymakers Event! Mocht je het event of de hashtag #storymakers op FacebookInstagram en Twitter gemist hebben, óf heb je behoefte aan een korte resumé? Here we go!

storymakersNa een warm ontvangst, het opprikken van de naambadges en nadat iedereen was voorzien van de Storymakers goodiebag ging om half 11 het event van start in Hotel de Goudfazant aan het Amsterdamse IJ. Een locatie groot genoeg om alle 45 brands en 120 aanwezige media te ontvangen en toch van een intieme sfeer te genieten!

Storymakers trapte af met het Symposium, waar diverse sprekers inspireerden en hun visie deelden over het ‘samen sterk’ zijn. Want ja, dat is waar het evenement om draait; media, brands en bestemmingen met elkaar in contact brengen om samen vooruit te kunnen.

Onze eigen Tessa aan de Stegge, oprichtster van Cherry LAB én trendwatcher op het gebied van travel opende het Symposium door de genodigden te verwelkomen en kort in te gaan op een interessante trend die gaande is binnen het medialandschap. De inline trend, waarbij online en offline media steeds meer hand in hand gaan, staat niet voor niets centraal tijdens deze derde editie van Storymakers.

symposium-storymakers

Gadgetmodel Rutger Houweling van Want.nl nam het stokje van Tessa over en sprak ons bij over snackable content. Hij streeft er met zijn platform naar om de complexe wereld toegankelijker te maken door middel van content die behapbaar blijft in het geval van een korte aandachtsboog. Hierbij mag de content niet per se maar maximaal 30 seconden duren, maar veel belangrijker is dat de content persoonlijk, herkenbaar, toegankelijk en entertainend is.

Niet voor iedereen is reizen vanzelfsprekend. Dit benadrukte spreker Mila Wit van de stichting Reis met je Hart tijdens haar presentatie. Hoe influencers hieraan kunnen bijdragen bleek voor haar stichting zeer duidelijk. Cherry LAB hielp om via influencers bekendheid te geven aan de stichting middels de hartjescampagne kwam er bekendheid voor de stichting en ontving zij daarmee steun van verschillende donateurs.

Als vierde spreker sprak travel vlogster én YouTube ambassadrice Ivana Perkovic over het ecosysteem van het videokanaal en de impact die YouTubers hebben. Als vlogster neemt zij zelf haar volgers dagelijks mee op haar reisbelevenissen en ervaart zij persoonlijk hoe sterk de band met haar volgers is. De emotie die uit deze band voortkomt, zorgt zelfs voor gedragsbeïnvloeding.

Sfeerbeeld-2-symposium-storymakersVan links naar rechts: Mila Wit, Ivana Perkovic, Chris König

Chris König ook wel bekend als The Adventurizer leidt als fotograaf, blogger en oprichter van een start-up een multi-leven. Hoe? Door concreet te zijn, zijn risico’s te spreiden en er vol passie in te gaan! Chris omarmt dit jaar het avontuur en heeft zijn huur opgezegd, een campertje gekocht en gaat een nomadisch bestaan leven.

In de presentatie van Vellah Bogle van de reisorganisatie Riksja Travel legde zij uit hoe Riksja de wereld een beetje beter probeert te maken door reizen op persoonlijke wijze invulling te geven. Riksja Travel stelt jouw individuele reis samen door de door jou gewenste bouwstenen te kiezen. In hun TravelLab werkt Riksja samen met influencers aan start-ups: zo doen zij aan co-entrepeneurship.

Better Places probeert de wereld daadwerkelijk een ‘better place’ te maken door verantwoorde reizen aan te bieden, waar ook de lokale bevolking beter van wordt. Door momenteel hun klanten op reis te sturen met een navulbare Dopper proberen zij bijvoorbeeld de gezamenlijke plastic afvalberg terug te dringen. Influencers zijn belangrijk voor Better Places: door met een Dopper te reizen en hier content over te maken stimuleren ze voorbeeldgedrag bij hun volgers.

Het ultieme gevoel van vrijheid ervaren? Juist, dat doe je in een camper. De oprichter van Camptoo sprak op het symposium wat hem inspireerde in het reizen met een camper en hoe hij tot zijn vernieuwende concept kwam.

Na het Symposium was het tijd voor een smakelijke lunch verzorgd door Hotel de Goudfazant. Een perfect moment om de zojuist opgedane inspiratie en informatie even rustig te laten bezinken en energie op te doen voor het naderende netwerk moment tijdens de Shop & Stop Markt!sfeerbeeld shop & stop-stortmakersEn of er genetwerkt werd! Er werd volop kennisgemaakt met uiteenlopende merken als het Hardrock Café, Trailfinders Ruitervakanties en srprs.me. Ook de bestemmingen waren vanuit alle windstreken vertegenwoordigd op de Shop & Stop Markt om hun inspirerende verhalen te delen; van Jamaica en Sint Maarten tot aan Duitsland, Noorwegen en ook het Canadese Edmonton.Sfeerbeeld-3-brands-storymakersVan links naar rechts: Landal GreenParks, Sunny Cars, Stichting Promotie Waddenland

De brands en bestemmingen pakten uiteraard weer volledig uit! Zo was er de Stichting Promotie Waddenland die je letterlijk warm liet (wad)lopen voor een trip naar Waddenland. Verder knuffelde je met Bollo de Beer van Landal GreenParks, stilde je de dorst met een tropische verfrissing die Aruba meebracht en droomde je weg bij de stand van Toerisme Flevoland naar deze veelzijdige provincie die je op de Shop & Stop Markt liet genieten van hun Flevosap en meegebrachte zee aan tulpen! Uiteraard was ook het Cherry LAB-eiland van de partij om de verhalen van de opdrachtgevers uit eigen stal te delen.

Voor wie na deze enerverende dag nog extra kennis wilde opdoen, was er na afloop van de Shop & Stop Markt de mogelijkheid om een workshop fotografie te volgen van fotograaf en avonturier Chris König himself. Ook deelde Sunny Cars handige tips en tricks voor een onbezorgde trip met een huurauto!Sfeerbeeld-5-storymakers-workshopVan links naar rechts: Workshop Sunny Cars, Bollo met Arubaanse kokosnoot, workshop Chris König

Heb je de derde editie om wat voor reden dan ook toch moeten missen? Of baalde je ontzettend dat het alweer voorbij was? Geen paniek, want wij voelen zeker een vierde editie aankomen! Stay tuned!

team Cherry LAB - storymakers

P.S.
Benieuwd hoe de vakmedia het hebben ervaren? Lees dan gauw verder op Frankwatching en TravelNext!