By in , ,
No comments

storymakers event 345

De vierde editie van het Storymakers Event is alweer een feit! Team Cherry LAB & Friends was voor dag en douw al in touw bij Hotel de GoudFazant. Wat is het Amsterdamse IJ mooi zo vroeg in de ochtend! Wij kijken terug op een geweldig event vol blije gezichten, inspirerende verhalen en nieuwe inzichten. Mocht je Storymakers gemist hebben, wil je weten waarom je er in 2019 bij moet zijn óf was je present en heb je behoefte aan nog even nagenieten? Geniet dan van de mooie foto’s van onze huisfotograaf Chris König en wie weet tot in 2019!

Early birds

Representanten van maar liefst 40 verschillende brands druppelen rond 8 uur binnen voor een kick-start met croissantje, koffie en fruit. Daarna gingen we met flink wat spierbal-werk aan de slag met de opbouw van de Shop & Stop Markt, waar Rogier en John zondagmiddag al de basis voor hadden gelegd.

Storymakers Event 31

120 content makers present!

Gelukkig velde de beruchte griep maar een klein aantal content makers, waardoor we ruim 120 bloggers, YouTubers & Instagrammers mochten verwelkomen! Er stonden een heerlijke lunch én fijne goodiebags klaar met presentjes van Sunny Cars, Curaçao en Germany Travel. De GoudFazant, Iza, Birgit, Fabienne en Isabelle zorgden voor een warm ontvangst.

Symposium: influencing als business

Tessa aan de Stegge, oprichtster van Cherry LAB én trendwatcher, opende zoals elk jaar de Symposia. Daar komen aan de hand van trends in influencer marketing diverse sprekers en professionals aan het woord. ’s Ochtends organiseren we dit voor de brands en ’s middags waren de content makers aan de beurt. De belangrijkste trend die Cherry LAB signaleert is dat influencing voor steeds meer influencers een fulltime business is. We schatten in dat inmiddels zeker 50% van de aanwezige content makers op het Storymakers Event zichzelf professionaliseert door middel van een breder businessmodel en daar zijn/haar volledige inkomen uit vergaart. Het thema van de vierde editie was dan ook ‘influencing als business’. Deze ontwikkeling zorgt er voor dat samenwerkingen tussen content makers en brands verder gaan dan de bekende barter deal in ruil voor content en dat influencers uitgroeien tot 360-graden ambassadeurs!

Storymakers Event 32

Trends, trends, trends

Cherry LAB ziet ook dat relevantie het langzaamaan wint van bereik, en dat er daarom een groeiende belangstelling is vanuit brands voor micro- en mini-influencers met een specifieke niche en hoge engagement. Ook kunnen we het vooroordeel dat bloggen alleen voor jonge meiden is, dit jaar volledig van tafel vegen. Blogs die content maken voor bijvoorbeeld een 50+ publiek zijn groeiende! En tot slot, ondanks dat influencer marketing een geheel nieuw element is in de marketing mix van veel brands, merken we dat er bij brands nog steeds regelmatig verwarring is tussen de aanpak van journalisten en influencers. De kracht van influencers is het verslag doen van hun persoonlijke passies en daarom bouwen ze een loyale schare volgers op. De content is daarom in de regel niet objectief of journalistiek ingestoken. In tegenstelling tot journalisten ontvangen influencers geen salaris, waardoor zij steeds vaker tarieven gaan hanteren voor hun diensten.

Storymakers Event 33

Sprekers: Zwitserland Toerisme & ANTOR 

Het Symposium kreeg dit jaar veel kleur door de diversiteit van de sprekers. Cherry LAB vroeg ANTOR om inzicht te geven in hoe bestemmingen zijn georganiseerd en op welke wijze content makers met hen kunnen samenwerken. Afgevaardigde Tirso Tromp presenteerde een interessant cijfermatig onderzoek onder hun leden. Hij sloot af met vier tips waar er eentje met kop en schouder bovenuit stak. Tirso adviseerde content makers om hun rol als adviseur richting de bestemmingen meer gestalte te geven. Zwitserland Toerisme deed de aanpak en learnings van hun pop-up foto gallery die ze in samenwerking met toonaangevende Instagrammers hadden uitgevoerd uit de doeken. Strekking? Co-creeër met Instagrammers, denk multipurpose met de fotografie die er uit voortkomt en breng offline en online samen. In hun geval deed Zwitserland dat met hun pop-up gallery op Utrecht Centraal die zorgde voor enorm veel bekijks én aanloop!

Storymakers Event 34

Sprekers: content makers & surprise

Aan het woord waren natuurlijk de contentmakers zelf! Chris König vertelde hoe zijn eerste jaar als fulltime fotograaf en Instagrammer vanuit een camperbusje was verlopen. Ook deed hij een vooruitblik op de campagne met Nikon en Beekse Bergen die op zijn planning staat. Marleen van BijzonderPlekje.nl wist de zaal te raken met een persoonlijk verhaal, ze lichtte uit hoe ze rondom haar business een blog heeft gebouwd en hoe deze ‘the other way around’ aanpak haar geen windeieren heeft gelegd. Het nieuwe gezicht van 50+ en oprichter van ChapterFifty.com, Karin Barnhoorn, sprak over de 360 graden aanpak die ze verkiest in samenwerkingen waardoor content en een ambassadeurschap voor merken zoals Cathay Pacific samen komen.  Sabine de Witte, oprichter van YourAmbassadrice.com gaf een inkijkje in hoe zij een high end publiek inspireert. In haar ‘Andaz-case’ kwam een brede campagne aan bod waar ze de beleving van het Amsterdamse Andaz Hotel, Yoga Nidra, SOXS en andere merken op een creative offline manier samenbracht voor haar volgers. Zoë Wilde vertelde over het zentrepenurship dat ze nastreeft in 2018 met ModerneHippies.nl. Haar doel is een duurzaam businessmodel creëren, dit doet ze onder meer met haar offline event Moderne Hippies Markt waar ze haar volgers samenbrengt met bohemian merken. Tot slot was het woord aan Patrick van Gils die tips & tricks deelde over personal branding en pitchen.

Storymakers Event 36

Germany Travel: #GermanySimplyInspiring

Bestemming Duitsland stond extra in het zonnetje tijdens deze editie van het Storymakers Event. Ze waren aanwezig met hun Amsterdamse Germany Travel team en maar liefst vier Duitse partnerbestemmingen: Berlijn, Baden-Württemberg, Beieren en Hamburg! Tijdens het Symposium voor de influencers verzorgden Loes, Monika en Aniek de eye opening presentatie #GermanySimplyInspiring bomvol wist-je-datjes. Zo leerden we onder meer dat wanderlust eigenlijk een Duits woord is.

Storymakers Event 37

Engagement: online & offline!

Deze editie wilden we tijdens het Symposium het wederzijdse begrip tussen brands en content makers nog explicieter versterken om zo de Shop & Stop Markt een vliegende start te geven. De sprekers en het publiek werden gechallenged om zich kwetsbaar op te stellen door enerzijds kennis te delen en anderzijds vragen te stellen. In het begin was dat even spannend, maar we kunnen wel stellen dat dit zeker is gelukt. De microfoon stond roodgloeiend.

Storymakers Event 38

Shop & Stop Markt

Na de Symposia en een gezonde lunch, was het tijd voor het hoogtepunt van het Storymakers Event: de Shop & Stop Markt! Netwerken met als doel een win-win samenwerking opzetten staat hierbij elk jaar centraal. Veertig brands en bestemmingen pakten ook dit jaar volledig uit en content makers stonden dikwijls in de rij! Zo konden ze onder meer groene smoothies drinken bij Sunny Cars, zich op een schommelstoel wanen op het strand van Curaçao, solliciteren als content maker voor de Limburg Lonkt campagne, bonbons uit Oostende proeven, in een tent van Nigor kruipen en speeddaten met allerlei bestemmingen: van Antwerpen tot Philadelphia.

Storymakers Event 39

Duitse vibes 

Ook op de Shop & Stop Markt waren de verassende Duitse vibes te voelen! De gezellige Duitse hoek bij de bar voorzag iedereen van verse koffie’s en bij de borrel werden naast de ‘altijd-goed’ bitterballen, Duitse wijnen, hippe frisdrank en pretzels geserveerd. Wie kent ze niet?

Storymakers Event 40

Storymakers Event 2019
Wil jij graag als content maker of als brand aanwezig zijn bij het Storymakers Event in het voorjaar van 2019? Stuur dan een mailtje naar nieuws@cherrylab.nl.

Tessa aan de Stegge